Op zaterdag 16 november organiseert de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor Den Haag en omstreken (AVN) een excursie. De excursie gaat door het Molenvlietpark en de Heemtuin in de Vlietzone. Voor deelname aan de excursie wordt een bijdrage (donatie) van 5 euro gevraagd.

Een gids van Natuurlijk Delfland (KNNV) en onze portefeuillehouder voor Vlietzone nemen u graag mee naar nieuwe natuur in deze zone, de heemtuin en het Molenvlietpark, aangelegd als compensatie voor de Rotterdamse Baan. Het Molenvlietpark is meer dan een prettig wandelgebied, het park is ook noodberging en kan tijdelijk 60.000 m3 extra water bergen. Bovendien zorgen de diverse beplanting en de natuurvriendelijke oevers voor een hoge biodiversiteit in het gebied. Biodiversiteit is ook het doel van de aanleg van de heemtuin, die de gemeente gevraagd heeft aan Natuurlijk Delfland om te beheren. Informatie: https://avn.nl/haagwinde/heemtuin-molenvlietpark/

Het gebied, onderdeel van de Vlietzone, is belangrijk voor ecologische verbindingen. Helaas zijn er ook bedreigingen. Onder andere de bomenkap in Nieuw Vredenoord voor de aanleg van een tweede watertoevoer en ook villa’s.

De wandeling zal ongeveer anderhalf uur duren.

Aanmelden kunt u via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij voorkeur voor 2 november.
Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst mails.

U ontvangt een bevestiging met nader bericht over het startpunt van de wandeling.

Nogmaals extra aandacht voor de bijdrage:
Voor deelname aan de excursie wordt een donatie gevraagd:
5 euro voor de kosten, door middel van de donatieknop op de website: avn.nl/donatie.



Door: Nahira Martina
Foto: Aangeleverd door AVN/
toegestuurd door Sander Wennekers