Op dinsdag 10 oktober opent WZH de deuren voor het Alzheimer Café.


Wat is de invloed van gezonde voeding en beweging op dementie?
Gezonde voeding en bewegen zijn twee belangrijke factoren om gezond ouder te worden en valrisico te voorkomen. Naarmate we ouder worden neemt de mobiliteit af en vaak  gaan ouderen slechter eten. Hoe krijgen we als we ouder worden bewegen en goed voeding in balans? Hoe zorgt bewegen ervoor dat iemand trek krijgt en welke voeding is nodig om goed te kunnen blijven bewegen? Heeft een gezonde leefstijl invloed op de dementie?

Wanneer 
Op dinsdag 10 oktober, om 19.30 uur, Willemijn Robbers, geriatriefysiotherapeut en Marion Borger, dietist een toelichting geven over dit onderwerp. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Tevens zal op deze avond de cheque van de Goede Doelen Boekhandel worden aangeboden. Deze cheque komt ten gunste van een uitleen van boeken over dementie voor het Alzheimer café Leidschendam-Voorburg. 

Vragen
Heeft u nu een vraag dan kunt u  een e-mail sturen naar Conny van Dam, voorzitter Alzheimer café: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar tel. 0622442139.
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.
 
Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.
 
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej)  en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)
 
Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg

Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 19, Metro E. De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.


Door: Lisette Remmerswaal
Bron: WZH