Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda.

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten de burgemeester van Leidschendam-Voorburg en Bakker Klink samen met kinderen van basisschool IKC MMIXX.
Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt, waaronder Bakker Klink uit Voorburg. De burgemeester Martijn Vroom en Bakker Klink schuiven samen met een basisschoolklas van IKC MMIXX aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

“Gezond ontbijten met een volkoren boterham is van groot belang en zeker voor kinderen. Het helpt de spijsvertering op gang en zorgt voor energie. Daarnaast is een boterham van de ambachtelijke bakker natuurlijk ook nog eens erg lekker ! aldus Max van der Zijden van bakker Klink

Het Burgemeestersontbijt
Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Goed de dag beginnen
De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakker Klink en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Bakkerij Klink.