De komende week is het Coming Out week, met als hoogtepunt woensdag 11 oktober Coming Out Day 2023.

Leidschendam-Voorburg is een officiële regenboog-gemeente die actief inzet op beleid voor de acceptatie van al haar inwoners. Berichten uit het hele land in de verschillende media laten echter zien dat dit nog kwetsbaar is en onder druk staat. Daarom slaat de VVD Leidschendam-Voorburg de handen ineen met gemeente, ondernemers en bewoners om een Leidschendam-Voorburg te zijn waar je in vrijheid mag zijn wie je wil zijn!

'Iedereen in onze gemeente moet dezelfde kansen en mogelijkheden hebben om mee te doen. Helaas geldt dat nog lang niet voor al onze LHBTI+ inwoners. Daarom is een week als deze ontzettend belangrijk’ aldus VVD LV-raadslid Jack Voortman. De komende week worden er in het kader van Coming Out week in de gemeente diverse activiteiten georganiseerd. ‘Erg belangrijk voor bewustzijn en acceptatie. Laten we als bewoners, ondernemers en organisaties zien dat we de LHBTI+ gemeenschap steunen.’

Iedereen in Leidschendam-Voorburg mag zichzelf zijn
De landelijke VVD strijdt al jaren voor gelijke rechten. Zo stond de VVD, samen met D66 en PvdA, aan de basis van de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht. Alleen gelijkwaardigheid voor de wet is niet genoeg, respect en gelijkwaardigheid moet ook door iedereen op straat gevoeld worden. Om dat te onderstrepen wordt er door Ondernemersverenigingen Leidschendam Centrum en Stichting Huygens de hele week uitgebreid gevlagd in het Damcentrum en het Huygenskwartier. Voortman: ‘’Ik ben trots dat het gelukt is om samen met de gemeente en ondernemers de handen ineen te kunnen slaan. Begin dit jaar heeft de VVD LV het College al een keer opgeroepen de LHBTI+-vlag te hijsen na aanleiding van geweld in Eindhoven. Het is goed te zien dat wethouder Van Eekelen dit doorzet door niet alleen woensdag zelf de vlag te hijsen, maar ook dat al onze bewoners woensdag in Het Krantje een papieren vlag vinden om vanuit huis mee te vlaggen en het signaal af te geven dat iedereen in Leidschendam-Voorburg zichzelf mag zijn!’.

Jack gaat de komende week de hele gemeente door. ‘Maandag ben ik bijvoorbeeld bij de lezing van Loïza Lamers in de Bibliotheek aan de Vliet aan de Koningin Julialaan 257 te Voorburg van 19:30 tot 21:00, en natuurlijk woensdag bij het hijsen van de vlag bij het Raadhuis in Leidschendam. Ik hoop veel Leidschendam-Voorburgers de komende week te zien en te spreken. En hoor daarbij uiteraard ook wat ik als raadslid nog meer kan doen om ervoor te zorgen dat iedereen in Leidschendam-Voorburg dezelfde kansen en mogelijkheden heeft geaardheid, geslacht, geloof of afkomst.

Jack Voortman bij het hijsen van de regenboogvlag in 2022Jack Voortman bij het hijsen van de regenboogvlag in 2022


Door: Lisette Remmerswaal
Bron en foto's: VVD Leidschendam-Voorburg