Al ongeveer 22 jaar brengt een dame van inmiddels 84 jaar, iedere week kassabonnen van supermarkt Hoogvliet bij de voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Op de achterkant van de kassabonnen zitten spaarzegeltjes voor een gratis product. De gespaarde producten brengt ze langs bij de voedselbank. En dat doet ze niet alleen, ze heeft het hele appartementencomplex zover gekregen dat ze ook al jaren met haar meesparen voor gratis producten.

Mevrouw M. (ze wil graag anoniem blijven): “Het is heel klein begonnen. Op de achterkant van de kassabon van de Hoogvliet zitten zegeltjes. Deze knipte ik uit en plakte ik op een spaarkaart. Een volle spaarkaart leverde ik in en dan kreeg ik gratis producten. Deze producten bracht ik dan naar de voedselbank. Toen ik een paar zegeltjes tekort kwam, deed ik een oproep via het prikbord van mijn flat. Nou, in een mum van tijd kwamen er heel veel bonnetjes binnen! Mensen werden enthousiast en begonnen ook met sparen van de zegels voor de voedselbank. Iedere zondag hang ik een briefje op het prikbord met daarop de spaaractie van de week. En op donderdag hang ik vervolgens een verslagje op met wat de vorige actie heeft opgeleverd.”

De Hoogvliet stopt met het zegeltjes sparen, en zo stopt ook het sparen door deze dame. 

De voedselbank is mevrouw M. heel dankbaar voor haar jarenlange steun en zegt; 'lieve mevrouw M. (en natuurlijk ook alle buren) we zijn u ontzettend dankbaar voor het jarenlang sparen voor onze cliënten. Heel hartelijk bedankt namens iedereen en lieve groeten van alle vrijwilligers'.

Door: Karin van der Spek
Bron: voedselbank Leidschendam-Voorburg 
Foto: ter illustratie via rawpik/freepik foto onder via voedselbank

voedselbank LV