De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg is genomineerd voor een Archie Award voor Duurzaamheid. Dat zijn Awards die jaarlijks worden uitgereikt voor duurzame initiatieven. 

De Stichting Duurzaam LV is genomineerd met de Green Challenge LV. Dit is een langlopend project dat de stichting Duurzaam samen met inwoners en met subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Vlietwensen, Fonds 1818 en het Koepelfonds organiseert. De Green Challenge LV begon met een startbijeenkomst op 30 mei jl, met gastspreker Florian Dirkse, en met een oproep aan inwoners om kleine duurzame acties te starten in eigen straat of wijk. Op 20 september jl zijn groepjes inwoners aan de slag gegaan om met elkaar  zo’n 17 ‘Challenges’ te formuleren. Tijdens de slotbijeenkomst op 27 november as in het Raadhuis Leidschendam zullen deze acties ondertekend worden en aan de wethouder Duurzaam, Marcel Belt, worden aangeboden. Ook de gemeente doet mee aan deze Challenges.

Blij met nominatie
Stichting Duurzaam LV is erg blij met deze mooie nominatie. Voorzitter Marjan van Giezen: “ Wat goed om te zien dat ook lokale initiatieven door kleine organisaties kunnen meedingen naar zo’n Award. Dat past precies in wat wij met de Green Challenge LV willen bereiken: het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Kleine acties in je eigen buurt, kleine stapjes op weg naar duurzaamheid, maken samen één grote stap. En het vergroot gelijk de sociale band met je wijk! “

De verkiezing loopt van 10 oktober tot en met 31 oktober 2023. In deze periode kunt u stemmen op de Green Challenge LV van de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg, genomineerd in categorie G, ‘overig’. Op 7 december wordt de winnaar bekend gemaakt, waarna de uitreiking plaatsvindt in januari 2024.

Wilt u stemmen op de Stichting Duurzaam LV, ga dan naar de directe stemlink: https://www.awardsvoorduurzaamheid.nl/green-challenge-inwoners-leidschendam-voorburg-mogen-meedenken ; of via www.awardsvoorduurzaamheid

Archie Awards
De Archie Awards voor Duurzaamheid worden uitgereikt om te zorgen voor meer duurzaamheid in Nederland. Duurzaamheid zorgt voor leefbaarheid en verbinding. En voor behoud van de aarde, voor nu en voor toekomstige generaties. De Awards worden uitgereikt in 7 categorieën: Voorkomen/preventie; opruimen; hergebruiken; herstel; duurzame vakanties en reizen; overig. 

Door: Karin van der Spek
Bron: Stichting Duurzaam LV
Foto: archieffoto Midvliet tijdens een van de Green Challenge bijeenkomsten