Stichting Epic Youth organiseert de komende herfstvakantie diverse online activiteiten in Leidschendam-Voorburg, speciaal voor jongeren van 10 tot 25 jaar oud. 

Het herfstvakantie programma staat in het teken van gezondheid, creativiteit en entertainment en wordt mede door de jongeren zelf georganiseerd.

Er vindt een gezonde voeding workshop plaats gericht op superfoods waarin gesproken wordt over allerlei tips en lekkere en gezonde recepten. Ook is er groots online Fortnite duo toernooi waarin jongeren zich kunnen bewijzen en de strijd aan kunnen gaan om de titel van kampioenen van Leidschendam-Voorburg.

De vakantie wordt afgesloten met een workshop leren coderen, waar jongeren leren hoe je met verschillende programmeer talen aan de slag kan gaan. 

Jongeren die meedoen kunnen mooie prijzen winnen. De kans op prijzen wordt groter naar mate jongeren aan meer activiteiten deelnemen. Alle activiteiten worden live uitgezonden via het kanaal van Epic Youth: www.epicyouth.nl/live en worden voorzien van commentaar. 

Naast zelf meedoen aan de activiteiten, worden jongeren zelf verantwoordelijk gemaakt (en ondersteund) in de organisatie en uitvoering van de diverse activiteiten. Denk aan promotionele activiteiten voor de activiteiten, het verwerken van de inschrijvingen, het opstellen van draaiboeken, het opzetten en beheren van de technische infrastructuur, het presenteren en becommentariëren van de activiteiten, het beheren van de streams, het beheren van chats en de prijsuitreiking. 

Laagdrempelig jongerenwerk
Epic Youth onderscheidt zich van traditioneel jongerenwerk door het wegnemen van de participatiedrempel bij jongeren. Jongeren kunnen de jongerenwerkers van Epic Youth bereiken en meedoen aan de evenementen vanuit de geborgenheid van hun eigen woon- en slaapkamer of die van vrienden. Dit maakt de participatiedrempel laag waardoor ook kwetsbare jongeren meedoen die nooit worden bereikt door jongerenwerk. Jongeren die niet snel een sportveld of buurthuis betreden, maar zich wel op hun gemak voelen in een digitale omgeving. Jongeren die de taal niet goed machtig zijn, met beperkingen of de vrees om de juiste hulp te zoeken bij vragen of problemen.

Kijk voor meer informatie en inschrijven voor de activiteiten op www.epicyouth.nl/activiteiten.

Door: Karin van der Spek
Foto: Epic Youth