Terwijl veel kinderen genieten van de herfstvakantie, wordt er bij Stichting Leergeld hard doorgewerkt om kinderen mee te kunnen laten doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

Nu veel mensen het financieel lastig hebben, neemt het aantal aanvragen toe. Wethouder Philip van Veller ging langs om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor anderen heel normaal zijn, zoals sport of muziekles. Stichting Leergeld helpt kinderen uit Leidschendam-Voorburg. Ze zorgen ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen dezelfde kansen krijgen om zich te ontwikkelen als hun leeftijdsgenootjes. Bijvoorbeeld met een mobiele telefoon of laptop voor brugklassers, een abonnement voor de speeltuinvereniging of met een vergoeding voor zwemles, sport of een culturele activiteit, zoals scouting of muziekles.

Wethouder Philip van Veller: “Met de vrijwilligers heb ik gesproken over de honderden aanvragen die zij elk jaar ontvangen en hoe ze proberen om ieder kind zo goed mogelijk te helpen. Ik heb enorme waardering voor het werk dat deze vrijwilligers doen. Het is fijn om met eigen ogen te zien wat organisaties als deze betekenen voor hun doelgroep. Een mooie ervaring die ik meeneem in het minimabeleid dat we nu aan het ontwikkelen zijn.”

Stichting Leergeld
Al het werk van Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg wordt gedaan door vrijwilligers. De missie is: ‘Alle kinderen doen mee! Want nu meedoen is straks meetellen!’ Voor een aantal projecten, zoals de Schoolspullenpas, werkt de stichting samen met de gemeente. Wilt u meer weten over wat Stichting Leergeld doet of een aanvraag doen? Kijk dan op de website van Stichting Leergeld. Hier staat ook meer informatie over hoe u kunt helpen als donateur of als vrijwilliger.


Door: Peter van der Aar.
Bron: website lv.nl.
Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg.