Stichting Groei & Bloei organiseert samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg opnieuw een Tuinmetamorfosewedstrijd.

Heeft u dit jaar van uw balkon of van (een deel van) uw tuin een groene oase gemaakt? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Stichting Groei & Bloei! Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen. Meedoen kan nog tot 30 oktober.

Stuur 1 of meer foto’s van uw balkon of tuin vóór en ná de tuinmetamorfose. Stuur uw foto’s met uw gegevens en een beknopte omschrijving vóór 30 oktober via de mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Een deskundige en onafhankelijke jury van Stichting Groei & Bloei beoordeelt de inzendingen. Op een feestelijke bijeenkomst op donderdag 23 november worden de winnaars bekend gemaakt. De deelnemers ontvangen daarvoor een uitnodiging.

De Tuinmetamorfosewedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Groei & Bloei in samenwerking met de gemeente, in het kader van Operatie Steenbreek. Meer informatie leest u op de website van Stichting Groei & Bloei

Waarom vergroenen?
Met veel groen op uw balkon of in de tuin zorgt u voor een fijnere omgeving voor uzelf én u draagt bij aan een beter leefklimaat voor bijvoorbeeld vlinders, hommels en bijen. Daarnaast zijn planten en ander groen erg nuttig: door verdamping zorgen ze voor verkoeling bij heel heet weer. Ook vangen ze regenwater op. Hierdoor wordt het riool tijdens extreme regenval minder belast en staan de straten minder vaak blank. Kortom: een kleine ingreep kan al heel veel moois opleveren! Alle beetjes helpen.

NK Tegelwippen
Heeft u tegels vervangen door planten of ander groen? Vul dan deze tegels in de Tegelteller van het NK Tegelwippen in. Dit is een landelijke wedstrijd die loopt nog tot en met 31 oktober (het NK Tegelwippen staat los van de Tuinmetamorfosewedstrijd). De gemeente waarin de meeste tegels worden gewipt, wint. Ook maakt u zelf kans op mooie prijzen! U vindt de Tegelteller op de website van het NK Tegelwippen.

Door: Karin van der Spek
Foto: Stichting Groei & Bloei