Goede Doelen Boekenhuis Marianne was op 10 oktober te gast bij het Alzheimer Café in WoonZorgcentrum De Mantel in Voorburg.

Aanleiding was de cheque, die Boekenhuis voorzitter Marianne Knijnenburg overhandigde aan Richard Spraakman, voorzitter Stuurgroep Alzheimer Café Leidschendm-Voorburg.

Spraakman: “Wat een fantastische cheque, heel veel dank! Met dit geweldige bedrag van € 1.000 kunnen we de uitleenbibliotheek flink uit gaan breiden. De bezoekers van het Alzheimer Café kunnen dan boeken mee naar huis nemen en rustig op de bank alles lezen over dementie. Het Alzheimer Café wordt maandelijks georganiseerd, dus er is ruim de gelegenheid om boeken te lenen.”

Alzheimer Café
Het thema van de avond was het belang van voeding en beweging. Diëtist Marion Borger en geriatriefysiotherapeut Willemijn Robbers lichtten voor een volle zaal toe dat en waarom het echt belangrijk is elke dag te letten op gezonde voeding en genoeg beweging. De schijf van vijf is een goede leidraad voor goede voeding, met voldoende eiwitten, calcium en vitamine D. Bewegen kan met een heerlijk wandelingetje, maar ook door een paar keer per dag de trap op en neer te gaan. De huisarts, diëtist en fysiotherapeut zijn goede raadgevers hierbij. Ook zijn er bewegingsprogramma’s voor groepen, zo biedt Woej verschillende mogelijkheden en activiteiten om gezond en fit te blijven met ‘Gezondheid en Bewegen’. Na de pauze werd er ruim gebruik gemaakt van de mogelijkheid vragen te stellen. Al met al een fijne, zeer leerzame avond! De volgende avond is op dinsdag 14 november.

Nieuw goed doel Boekenhuis Marianne
Marianne Knijnenburg: “De vrijwilligers van het Goede Doelen Boekenhuis hebben als goed doel voor de komende maanden oktober, november en december Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg gekozen. De winst van deze maanden is dus bestemd voor Leergeld.

In Nederland leeft gemiddeld 2 tot 3 kinderen per schoolklas in armoede. Deze kinderen kunnen daardoor niet meedoen aan schoolactiviteiten en staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Het motto van Leergeld is: Alle kinderen doen mee! Want nu meedoen is straks meetellen! Samen met andere stichtingen zorgt Leergled ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben. Helpt met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Zo kan elk kind meedoen!”


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Goede Doelen Boekenhuis Marianne.
Foto: v.l.n.r. Richard Spraakman, Marianne Knijnenburg, Muriel Renema (Alzh.Café).