De verkiezingscampagne voor de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen is nu echt van start gegaan. Dat merken we ook in Leidschendam-Voorburg.

Vrijdagmiddag 27 oktober vond in Wijkcentrum Agora in Voorburg een CDA-verkiezingsbijeenkomst plaats. Kandidaat Tweede Kamerlid Liesbeth van der Heide uit Voorburg stond daarbij centraal. Liesbeth is momenteel gemeenteraadslid in Leidschendam-Voorburg. Ze is in het dagelijks leven werkzaam als manager veiligheid, polarisatie en radicalisering bij de gemeente Den Haag. Ze is ook nog docent op dit terrein bij de Universiteit Leiden en promoveerde op dit thema. Onlangs was Liesbeth als onderwerpdeskundige te gast bij het tv-programma Goedemorgen Nederland. 
Liesbeth staat op nummer 21 van de CDA-kandidatenlijst voor de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 22 november. 

Speciale gasten
De bijeenkomst had als thema 'Opgroeien in veiligheid'.Symbolisch daarbij was dat er ook diverse kleine kinderen in de zaal waren. Maar het CDA blijft tenslotte een gezinspartij.

Er waren diverse prominente gasten uitgenodigd, waaronder Hanke Bruins-Slot, demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn en voormalig politicus Jaap de Hoop-Scheffer, nu Minister van Staat en ook voormalig Secretaris-Generaal van de NAVO.

Hans Biard en Petra Oliehoek-van Es waren aanwezig voor Midvliet televisie.


Door: Peter van der Aar.
Tekst en foto's: Hans Biard.
Video: Hans Biard, Petra Oliehoek-van Es, Wuchi Permata en Marcel Breeuwsma.



CDA verkiezingsbijeenkomst 2
                                                  
  Jaap de Hoop Scheffer

CDA verkiezingsbijeenkomst 3
                                                       Jaap de Hoop Scheffer

CDA verkiezingsbijeenkomst 4
                                                           Liesbeth van der Heide

CDA verkiezingsbijeenkomst 5
                                                           Gemeenteraadslid Diederik Visser