November is een feestelijke maand voor de Bibliotheek aan de Vliet. ‘Heel Nederland Leest’ wordt gevierd samen met alle bezoekers.

Of je nu lid bent of niet, iedereen kan het gratis boek ‘Sonny Boy’ op komen halen in één van de vestigingen.

Over het boek
Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

Bekijk ‘Sonny Boy’ bij TheaterCinema
Sonny Boy is de verfilming van de bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verboden liefde. De film is te zien in de Rijswijkse Schouwburg en Theater Ludens. Voor de film begint, is een lezing door oud-journalist en tekstschrijver Danny Verbaan.

- Theater Ludens in Voorburg – Donderdag 9 november – 19.30 uur
Kaarten kosten 7,00 euro voor leden van de Bibliotheek. Ben je geen lid, dan betaal je 9 euro. Deze prijs is exclusief administratiekosten.

- Rijswijkse Schouwburg – Dinsdag 14 november – 15.00 uur
Kaarten kosten 10,00 euro, exclusief administratiekosten.

HNL stapel Sonny Boy gratis