Vanaf maandag 20 november staan de uitzendingen bij Midvliet tussen 16.00-18.00 uur vijf dagen lang in het teken van de actie Sintvoorieder1.

Tijdens de actieperiode worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

Stichting Sintvoorieder1
In de grote steden krijgen een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau omdat zij opgroeien in (verborgen) armoede. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en  (crisis)opvanghuizen.

Met de cadeaus die worden ingezameld maakt de stichting pakketten waarin naast een of meerdere cadeaus ook altijd iets lekkers en een gedicht zit. Om die reden hoeven de gedoneerde cadeaus, met een waarde van maximaal 25 euro, niet ingepakt te worden. Ook Sinterklaas snoepgoed is van harte welkom. Stichting Sintvoorieder1 wil er met deze werkwijze voor zorgen dat geen enkel kind zich anders voelt dan hun leeftijdgenootjes die in een draagkrachtiger gezin opgroeien.

Samenwerking van in totaal 12 omroepen
De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie bij Midvliet. Deze actie is onderdeel van de overkoepelende actie die Omroep West initieert in heet de regio Zuid-Holland-Noord. Hierbij sluiten naast Midvliet dit jaar ook nog tien andere lokale omroepen aan. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 stond de doelstelling in eerste instantie op 20.000 cadeaus, maar uiteindelijk kwam de eindstand toen uit op 47.459 cadeaus.

Luister en doneer
Iedereen is welkom om een cadeau te komen doneren tijdens de uitzending tussen 16.00 uur en 18.00 uur in de studio van Midvliet aan de Damlaan 35A in Leidschendam (let op: de ingang is aan de linkerkant - naast huisnummer 33). Dit kan van 20 tot en met 24 november. 

Daarnaast zijn er in Stompwijk en Voorburg diverse verzamelpunten waar jij je cadeau kunt doneren voor deze actie.

Op vrijdag 24 november komen alle omroepen tussen 18.00 en 19.00 uur samen in Den Haag, waar gezamenlijk een grote finale-uitzending wordt gemaakt, waarbij onder leiding van Maartje van Wegen de eindstand van de actieweek bekend wordt gemaakt. Deze finale uitzending is natuurlijk ook te horen op Midvliet. 

Luisteraars worden opgeroepen te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.

Hoe kun je jouw cadeau doneren? 
Help jij mee om ons einddoel te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van € 25,00 is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot 18 jaar. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed; ook dat is van harte welkom. 

Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 deze makkelijker verwerken tot cadeaupakketen voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die de cadeaus gaan krijgen.

Lees meer over de Sintvoorieder1 actie en de inleverpunten op de speciale actiepagina op Midvliet.nl.

Sintvoorieder1 Midvliet actie 2023
Omroep West
Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. De lokale omroepen die zich dit jaar bij de actie van Radio West aanlsuiten zijn naast Midvliet ook Den Haag FM, Sleutelstad (Leiden e.o.), omroep Bo (Bollenstreek), RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, RTV Krimpenerwaard, Omroep Delft, RTV Gouwestad en Feel Good Radio (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk).

Naast deze actie werken Omroep West en Midvliet al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio.
sint voor ieder1 logo