Op donderdag 16 november verzorgt de lokale afdeling van D66 een speciale avond in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. 

Samen met kandidaat-Tweede Kamerleden van D66 gaat u in discussie over de belangrijkste thema’s deze verkiezingen, zoals het klimaat, onderwijs en een eerlijke economie. Kom in contact met politici en ga in gesprek.
 
The Binck Kitchen
Veursestraatweg 8
2265 CD
Leidschendam
 
Donderdag 16 november
20:30-22:00 (inloop vanaf 20:00)
 
 
Aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november staan wel drie lokale kandidaten van D66 op de lijst. Zij stellen zich graag aan u voor
Hanneke van der Werf (nummer 8 op de lijst) is kandidaat-Kamerlid namens D66 uit Voorburg. Ze is momenteel zittend Kamerlid en zet zich in voor een veiliger Nederland. Dat begint bij een veilige buurt, ook in Voorburg. Het Tweede Kamerlid ziet dat mensen pas echt vrij zijn, als ze veilig zijn. Helaas blijkt veiligheid voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid. "Onveiligheid komt overval voor. Ik spreek politiemensen die tijdens hun werk letterlijk klappen krijgen, maar hoor ook verhalen van vrouwen die slachtoffer worden van een gewelddadige ex-partner. We moeten die onveiligheid hard aanpakken", aldus de Voorburgse kandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 22 november.
 
Nummer 33 op de lijst is Margreet de Vries. Samen met haar man, twee dochters van 8 en 10 jaar en een hond wonen zij met veel plezier in Voorburg West.  Zij is kandidaat voor D66 omdat ze gelooft in de kracht van het midden, de kracht van de verbinding tussen links en rechts. Daar vinden we antwoorden op grote vraagstukken als migratie, klimaat, wonen en onderwijs. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan in en rond het onderwijs. Ze wil zich inzetten voor goed onderwijs. Dat is wat haar betreft dé basis voor een sterke, stabiele samenleving waarin we weer luisteren naar elkaar en elkaar proberen te begrijpen in plaats van elkaar te bestrijden.
 
D66 kandidaat-Kamerlid nummer 35 is Mahjoub Mathlouti. Mahjoub is 35 jaar, geboren in Tunis en opgegroeid in Voorburg-Noord waar hij nog steeds woont. Sinds 2018 is Mahjoub woordvoerder in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg op de onderwerpen werk en inkomen, economie, inburgering, onderwijs, burgerparticipatie en sport. Mahjoub heeft zich de afgelopen jaren onder meer ingezet om meer inwoners aan het werk te krijgen, voor minder regels voor ondernemers en staat hij voor het nog beter betrekken van onze inwoners bij gemeentelijke plannen. Zijn ambitie is om zich op termijn ook in de Tweede Kamer met deze onderwerpen bezig te houden. Hij zegt: “Steeds meer mensen kunnen moeilijker hun rekeningen betalen, zijn er - ondanks dat het aardig gaat met de economie - nog te veel mensen niet (betaald) aan het werk en is het gat tussen politiek en burger de afgelopen jaren groter geworden. Dat moet beter.”
 
 
Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht D66-LV. 

  D66 Mahjoub Mathlouti
                                                                                Mahjoub Mathlouti

D66 Hanneke van der Werf                                                                                
                                                                                Hanneke van der Werf
                                                                                D66 Margreet de Vries
                                                                                      Margreet de Vries