‘Opgroeien in armoede in deze tijd’, dat was het onderwerp van de drukbezochte openbare themabijeenkomst.

Deze themaBijeenkomst werd georganiseerd door de Adviesraad Sociaal Domein Leidschendam-Voorburg op 10 november in Wijkcentrum Agora.

De focus lag op jongeren van 12 jaar en ouder. Als eerste was er een gesprek met Ravi Debisarun, ervaringsprofessional bij Housing First Jongeren en trainer bij Stichting ExpEx. Hij is opgegroeid in lastige sociale en financiële omstandigheden en heeft lang jeugdhulp ontvangen. Ravi vertelde aan gespreksleider Fietje Schelling over de sociale en financiële knelpunten die hij keer op keer moest zien op te lossen. Knelpunten die het overgrote deel van de aanwezigen nooit heeft ervaren. Ravi’s verhaal maakte indruk.

Wethouder Van Veller vertelde vervolgens over het inzetten van maatschappelijke kracht in Leidschendam-Voorburg bij het bestrijden van armoede. Jeugdombudsman Yvette Nass vertelde over jongeren met jeugdhulp die grote problemen ondervinden als ze 18 jaar worden en dan van andere regelingen gebruik moeten gaan maken. Die overgang verloopt niet altijd even soepel. In het tweede deel van de bijeenkomst discussieerde het publiek over drie stellingen. Het leverde een flinke discussie op met als gemene delers: meer vertrouwen in jongeren/hulpverleners, maatwerk als het moet, informatieverstrekking verbeteren en afstemmen op doelgroep, versimpelen van regelingen en tijdig aandacht voor jongeren die 18 jaar worden. Hanni van Waasdijk, voorzitter van de Adviesraad, had het laatste woord en sprak de wens uit dat de uitkomsten van de themabijeenkomst bijdragen aan goed gemeentelijk armoedebeleid.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persberciht Adviesraad Sociaal Domein.
Foto boven dit bericht: Ravi Debisarun in gesprek met Fietje Schelling 

ASD Yvette Nass
                                                      Jeugdombudsman Yvette Nass

ASD Hanni van W
                                                     Voorzitter Adviesraad Hanni van Waasdijk

ASD Van Veller
                                                     Wethouder Van Veller