Een evenement in kerstsfeer voor iedereen in Leidschendam-Voorburg! Het feest is op 16 december van 12.00 tot 17.00 uur. 

Om 12 uur wordt het Noorderlichtfeest geopend door wethouder Bianca Bremer in Prinsenhofpark te Leidschendam. Rondom De Loopplank en het basketbalveldje bij Prinsenhof 6 is een gezellige kerstmarkt. Op de kerstmarkt kan men leuke kerst en seizoengerelateerde producten kopen. Er worden  verschillende partytenten opgesteld, waar men gezellig bij elkaar kan zitten. Ook zijn er verschillende foodtrucks aanwezig om wat lekkers te kopen. Natuurlijk is ook de kerstman aanwezig!

Op een podium zijn de hele middag meerdere optredens van koren en dansscholen. Het precieze programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Voor de kinderen is er een zweefmolen. Hier kunnen zij gratis in. Ook kunnen zij geschminkt worden. Scoutingvereniging De Damherten is aanwezig, samen kan men lekkere marshmallows maken. Tegen een kleine vergoeding kan men vlechtjes en hairfeathers laten plaatsen. Heel passend bij de kerstgedachte is dat men ook op het Noorderlichtfeest houdbare producten zoals blik en pasta kan inleveren voor de Voedselbank. De Voedselbank houdt op deze dag op meerdere plaatsen in Leidschendam-Voorburg een inzamelingsactie.

Het doorgaande fietspad door het park is deze dag afgesloten. Zie voor updates betreffende dit evenement de Facebookpagina van Prinsenhofevenementen.

Het Noorderlichtfeest is mede mogelijk gemaakt door onder andere.: Sterk voor Noord, Sport & Welzijn, AH XL, Plus Post en vele vrijwilligers.


Door: Lisette Remmerswaal
Bron: Prinsenhofevenementen