De gemeente Leidschendam-Voorburg waarschuwt inwoners alert te zijn op mensen of bedrijven die bellen namens de gemeente. 

Een oplettende inwoner uit Voorburg nam contact op met de gemeente.  Zij vertelde door iemand te zijn gebeld, die een afspraak met haar wilde maken over het verduurzamen van haar huis. De beller zei dat de gemeente het telefoonnummer en adres van de inwoner had doorgegeven. Dat klopt niet, aldus de gemeente. Zij geven nooit zomaar contactgegevens van inwoners aan anderen. 

Blijf alert als een bedrijf u belt namens de gemeente. Of als iemand bij u aanbelt, die u niet kent. Laat nooit zomaar iemand uw woning binnen.

Tips om te onthouden: 

1. De gemeente belt nooit onaangekondigd bij u aan. 
Heeft u geen afspraak aangevraagd of een brief ontvangen en komt er toch iemand aan de deur die zich voordoet als bijvoorbeeld een adviseur? Laat deze persoon dan niet binnen en bel de gemeente via 14 070. 

2. De gemeente vraagt nooit per telefoon of e-mail om financiële gegevens.
Geef dit soort gegevens dus nóóit op deze manier af en klik niet op een link in een verdacht e-mailbericht. 

3. Vertrouwt u een situatie niet? Zeg dat dan.
Een medewerker van de gemeente vindt dit geen probleem en gaat samen met u op zoek naar een manier om u gerust te stellen.

Bent u slachtoffer geworden van deze vorm van criminaliteit, doet u dan vooral aangifte bij de politie. U belt hiervoor met 0900 8844.

Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente Leidschendam-Voorburg
Foto: politiekeurmerk Veilig Wonen