Negen wethouders uit de regio Haaglanden hebben tijdens de jaarlijkse G-sportdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De gemeenten gaan samenwerken om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren. Deze overeenkomst is een verlenging van de intentieverklaring die de gemeenten vijf jaar geleden met elkaar zijn aangaan en wordt nu omgezet naar een samenwerkingsovereenkomst.

Namens Leidschendam-Voorburg ondertekende wethouder Astrid van Eekelen (sport) de overeenkomst: “Heel goed dat we de regionale samenwerking voortzetten, zodat ook mensen met een beperking uit onze gemeente in de regio kunnen genieten van het sport- en beweegaanbod. Ik ben er trots op dat ook binnen onze gemeente er veel aanbod is. Voorbeelden zijn G-hockey door Cartouche en G-voetbal door SEV, maar ook manege Hestar heeft activiteiten.”

Mensen met beperking verdienen een goed sportaanbod
De gemeentes vinden dat mensen met een beperking recht hebben op een goed en toegankelijk sportaanbod en slaan daarom de handen in elkaar. Door regionaal de krachten te bundelen zorgen de gemeentes voor betere aansluiting van het sport- en beweegaanbod op de wensen en behoeften van mensen met een beperking. Zo zorgen we dat er in elke gemeente voldoende sportaanbod is. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat professionals op het gebied van aangepast sporten en bewegen intensiever samenwerken en kennis delen.

Ondertekening tijdens G-sportdag
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats tijdens de jaarlijkse G-sportdag, dit jaar in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Tijdens dit evenement kunnen mensen met een verstandelijke beperking diverse sporten uitproberen en ontdekken wat ze leuk vinden.

Tijdens het evenement hebben de wethouders de samenwerking symbolisch voortgezet door gezamenlijk een puzzel te leggen. Sporters met een beperking en hun begeleiders overhandigden een puzzelstuk aan een wethouder ter ondertekening, waarna de puzzelstukken werden samengevoegd om de overeenkomst officieel te bekrachtigen.

G sportdag 2023

Lees ook: G-sportdag weer groot succes


Door: Karin van der Spek
Bron:  gemeente LV 
Foto: Valerie Kuypers