Heb je nog een kerstboom en wil je er vanaf? Lever hem in bij 1 van de inzamellocaties en jouw boom krijgt een nieuw leven als veenvrije potgrond.

Lever uw kerstboom in op één van de inzamellocaties bij u in de buurt en het Grondstoffenbos zorgt dat deze verwerkt wordt tot bruikbare grondstof. Per ingeleverde kerstboom ontvangt u een vergoeding van € 0,50.

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt net als vorig jaar samen met het Grondstoffenbos om zoveel mogelijk kerstbomen een 2e leven te geven. De kerstbomen worden dit jaar verwerkt tot een veenvrije potgrond, die beschikbaar komt tijdens de start van de lente. Zo maken we de kerstboom opnieuw groen!

Hoe aanleveren?
Lever uw kerstboom aan zonder versiering (plastic). Verwijder ook het kruis en de kluit en (plastic) pot.

Wanneer en waar?
U kunt uw kersboom nog inleveren op 3, 4 en 5 januari tussen 9:00 en 15:00 uur bij de gemeentewerf op de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam en de Einddorpsstraat 18 in Voorburg.

Op donderdag 4 januari tussen 9:00 en 15:00 uur op verschillende locaties in de gemeente: 

Stompwijk
Meerlaan, bij Hoefblad

Leidschendam
Veurse Achterweg 14 (gemeentewerf)
Venestraat - De Tol, bij de witte tunnel
President Kennedyplein
Gruttolaan, op parkeerterrein Andreaskerk
J.S. Bachlaan, bij de Hanny Schaftstraat
Het plein aan Agatha
Parkeerplaats Prins Frederiklaan, bij Prins J.W. Frisolaan
Kastelenring - Valkhof, bij de glascontainer

Voorburg
Einddorpstraat 18 (gemeentewerf)
Prinses Mariannelaan, bij de Arentsburglaan
Van Duvenvoordelaan, bij het Graaf Florisplein
Jan Mulderstraat, bij het speelterrein
Schellinglaan, bij parkeerterrein Montessorischool
Parkeerplaats Elzendreef, naast de sporthal en basisschool
Buitenrustplein

Grote hoeveelheden kerstbomen
Vanwege de brandveiligheid worden er geen grote hoeveelheden (meer dan 50 stuks) verzamelde kerstbomen meer aan huis opgehaald. U bent welkom met deze bomen bij één van de locaties waar u ze kunt inleveren.

Wat gebeurt er met uw boom?
De kersbomen worden via de gemeentelijke inzameling opgehaald. Ook gemeenten Den Haag en Nissewaard doen mee. Vervolgens worden de bomen verwerkt in het Grondstoffenbos. In samenwerking met Pokon ontwikkelen zij een veenvrije potgrond met de kerstboom als hoofdingrediënt.

Wat is het Grondstoffenbos?
Elk jaar belanden er in Nederland 2,5 miljoen kerstbomen in de verbrandingsoven. Bomen die zes tot acht jaar hebben gegroeid, worden drie weken gebruikt en daarna helaas afgedankt. Wat er met deze bomen gebeurt is voor veel mensen niet meer relevant. En daar moet verandering in komen volgens de initiatiefnemers van het Grondstoffenbos! Zij willen bewustzijn creëren bij kerstboomliefhebbers over wat ze in huis halen en laten zien welke waarde hun kerstboom nog heeft na kerst.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van het Grondstoffenbos? Neem een kijkje op www.hetgrondstoffenbos.nl.


Door: Peter van der Aar
Bron: website lv.nl