Op zondag 7 januari verzorgt het Dagorkest Vlietstreek, onderdeel van muziekvereniging St Caecilia Leidschendam-Voorburg, een spetterend Nieuwjaarsconcert.

Het nieuwjaarsconcert vindt plaats in Muziekcentrum Marcanto aan de Groene Zoom 11 in Den Haag.

Het orkest brengt je in een gezellige stemming met herkenbare muziek van o.a. Johan Straus en andere componisten, in dezelfde sfeer als het bekende nieuwjaarsconcert op Nieuwjaarsdag in Oostenrijk, dat jaarlijks wordt uitgezonden op tv. De muzikanten spelen ook leuke nummers met de bekende ‘Dixieland sound’. De saxofoons hebben hierbij de hoofdrol en zij doen dit samen met een zestal solisten en ondersteuning van het orkest.

We zullen ook op traditionele wijze de Nieuwjaarswens uitbrengen en samen proosten op het nieuwe jaar niet. De zaal gaat open om 13.30 uur en het concert duurt van 14.30 tot 16.30 uur.
Dagorkest Vlietstreek is een Harmonieorkest dat bestaat uit muzikanten die overdag muziek willen maken. Elke donderdagochtens repeteert het orkest van 10.00 tot 12.00 uur in hun eigen muziekcentrum Marcanto aan de Groene zoom 11 in Den Haag. Het repertoire is gezellige en herkenbare, goed in het gehoor liggende muziek waaronder marsen, polka's en nummers uit bekende musicals. Zij verzorgen concerten in wooncentra voor ouderen en verpleeghuizen, meestal overdag. De jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsconcerten zijn zeer succesvol.

Als je interesse hebt om mee te spelen in het orkest is er plek voor verschillende muzikanten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerard Arends, 06-1094 2085, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht SenW.
Video:: Petra Oliehoek-van Es en Marcel Breeuwsma.