In 2023 werden in Leidschendam-Voorburg meer dan 137 initiatieven voor de buurt georganiseerd door enthousiaste inwoners.

Daarom zette Vlietwensen al deze initiatiefnemers in het zonnetje als dank voor hun inspanningen voor hun buurt. 

Ruim 60 organisatoren kwamen maandag 8 januari bijeen op het gemeentehuis om tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leidschendam-Voorburg te proosten op een initiatiefrijk 2024.

De vrijwilligers in de commissie van Vlietwensen zagen afgelopen jaar uiteenlopende initiatieven langskomen. Naast buurtbarbecues kregen ook een duo-fiets, materialen voor opschoondagen en insectenhotels een financiële bijdrage. Door de vele enthousiaste aanvragen, was het gehele budget al in november 2023 toegekend. Voorzitter Jurjen Oonk: “We hebben vorig jaar heel verschillende initiatieven gedeeltelijk of geheel kunnen financieren. Stuk voor stuk activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan het woon- en leefplezier in onze gemeente. Daarom kijken we ook uit naar alle aanvragen van enthousiaste inwoners in 2024!”

Doe een aanvraag
Wilt u in 2024 iets organiseren voor uw buurt? Misschien kunt u ook wel geld krijgen voor uw initiatief. Kijk voor meer informatie op de website van Vlietwensen:www.vlietwensen.nl.


Door: Karin van der Spek 
Foto: Voorzitter Jurjen Oonk interviewt twee inwoners over hun initiatieven. (Foto: Barbara Koppe).
Video: Hans Biard en Marcel Breeuwsma.