Om de overgang van leerlingen van groep 8 naar de middelbare school makkelijker te maken heeft het s Gravendreef College iets bedacht: Klas 0.

In Klas 0 leren leerlingen wat ze moeten weten voordat ze naar de brugklas gaan. 

Het is volgens het s Gravendreef College belangrijk dat leerlingen van groep 8 een school kiezen die bij ze past. Daardoor voelen ze zich prettig op school en zo kunnen ze werken aan hun ambities. 

De vertrouwde groep 8-klas met juf of meester verlaten en het avontuur op de middelbare school beginnen is nogal een flinke stap. Om zo veel mogelijk leerlingen de informatie te geven die ze nodig hebben, heeft het ‘s Gravendreef College klas0.nl gemaakt. Op dit online platform leren de kinderen in vijf lessen alles over huiswerk, de juiste school kiezen, presentaties geven, vrienden maken en meer. 

Wat dit project bijzonder maakt, is dat het volledig is ontwikkeld door de school zelf. Eerstejaars mentoren verzorgen de lessen, het TheaterLab heeft korte sketches voor tussen de lessen door gemaakt en een panel van leerlingen geeft zijn mening over de onderwerpen. In iedere aflevering van ongeveer 10 minuten komt het allemaal voorbij. De mentoren geven veel tips en delen hun eigen ervaring. Met de lessen krijgen de schoolverlaters alle informatie die ze nodig hebben om met vertrouwen de brugklas tegemoet te gaan. Uiteindelijk valt het - mits goede begeleiding - allemaal reuze mee!

s Gravendreef College
Het ’s Gravendreef College is een school met locaties in Leidschenveen en Leidschendam, met een unieke sfeer. In februari en maart zijn de open dagen en informatieavonden:

Informatieavond groep 8 ouders: donderdag 1 februari 19:30 – 21:00 uur op Leidschenveen (informatie voor beide locaties)
Open Dag Leidschenveen: vrijdag 2 februari 14:30 – 21:00 uur
Informatiecarrousel Leidschendam: dinsdag 5 maart 19:30 – 21:00 uur
Open Dag Leidschendam: vrijdag 8 maart 14:30 – 21:00 uur

Kijk voor meer informatie over het project Klas 0 op het online platform www.klas0.nl

Door: Karin van der Spek
Bron en foto: s Gravendreef College