De ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, mevrouw Shefali Razdan Duggal bezocht maandag 29 januari de Albert Heijn in The Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Ze werd ontvangen door Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, Paul van Berkel van de Voedselbank Nederland en het inzamelteam van de Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

De Amerikaanse ambassadeur is zeer geïnteresseerd in het model van de voedselbank, zowel voor wat betreft de inzamelingsacties, als het tegengaan van voedselverspilling.

Albert Heijn (onderdeel van Ahold Delhaize) is de grootste landelijke partner van Voedselbanken Nederland. De supermarkt doneert ieder jaar voor ruim 5 miljoen euro aan producten en organiseert diverse landelijke en lokale inzamelingsacties. Een van die acties is ‘Op een lege maag kun je niet leren’. In het kader van die actie bezocht de Ambassadeur de winkel. Daarnaast werkt de mede door Ahold Delhaize opgerichte stichting Kickstart AI aan een programma op basis van kunstmatige intelligentie om het werk van de Voedselbanken te steunen.

donatie ambassadeur AH Voedselbank                                                                                   De ambassadeur deed zelf ook een grote donatie aan de Voedselbank.

Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Voedselbank Leidschendam-Voorburg