Op dinsdag 13 februari opent het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg de deuren voor het thema: 'Grip op thuis'.

De verzorging van iemand met dementie wordt vaak zwaarder naarmate de ziekte erger wordt. Zeker als diegene na verloop van tijd meer zorg en aandacht nodig heeft. Wat moet er geregeld worden? Hoe kom je tot een besluit en hoe bespreek je dat met betrokkenen? Hoe ga je ‘samen verder’? De persoon met dementie zelf ziet de noodzaak van ondersteuning vaak niet in? De wereld achter dementie voor de mantelzorg en hoe hiermee om te gaan.

Op dinsdag 13 februari, om 19.30 uur, zal Sandra van Leeuwen, casemanager PG, een toelichting geven er dit onderwerp. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Conny van Dam, voorzitter Alzheimer café: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar tel. 0622-442.139.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 19, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.