Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg zetten de bloemetjes buiten op vrijdag 15 maart tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet.

Samen met andere vrijwilligers zorgden zij voor nieuwe beplanting in de voor- en achtertuin van zorglocatie Windlustsingel van Middin in Leidschendam. Ook op andere plekken in de gemeente is er hard gewerkt. Ook op zaterdag 16 maart worden er nog allerlei klussen uitgevoerd.

NLdoet is een jaarlijks initiatief van Het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. Iedereen is uitgenodigd om een dag het verschil te maken. Maar ook de rest van het jaar is de hulp van vrijwilligers op veel plekken in de gemeente hard nodig.

Wethouder Bianca Bremer: “Tijdens NLdoet kan iedereen kennismaken met vrijwilligerswerk. Je ontmoet andere mensen, doet ervaring op en het belangrijkste: je helpt een ander. Dankzij de vrijwilligers in onze gemeente kunnen mensen sporten, zijn er plekken om elkaar te ontmoeten en wordt er voor mensen en dieren gezorgd. Kortom, je bent gezellig bezig en geeft iets terug aan de gemeenschap.”

LVvoorElkaar
Inwoners van Leidschendam-Voorburg die interesse hebben in vrijwilligerswerk, kunnen het hele jaar door terecht bij LVvoorElkaar. De consulenten denken graag mee wat voor vrijwilligerswerk bij iemand past, of je nu veel tijd over hebt, of maar een uurtje per week. Maak een afspraak via 070 337 0377 (maandag tot en met donderdag) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.
Foto boven dit bericht: Groepsfoto van mensen die werkten tijdens NLdoet 2024 bij Windlustsingel in Leidschendam.
Foto's hieronder zijn gemaakt door Marcel Breeuwsma.
Video: Petra Oliehoek-van Es en Marcel Breeuwsma.



NL Doet 1
NL Doet 2
NL Doet 3
NL Doet 4