Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart waren in Nederland duizenden vrijwilligers actief in het kader van NLDoet.

Ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk hebben honderden vrijwilligers zich ingezet voor een beter, mooier, gezelliger, schoner Nederland.
Ook de CDA-fractie van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg meldde zich met drie man sterk zaterdag bij Sintvoorieder1 om samen met 15 andere vrijwilligers te helpen bij het inpakken. Samen met de vaste kern van vrijwilligers, voor de gelegenheid allen in het rood gekleed, zijn zij aan de slag gegaan met het inpakken van Sinterklaascadeautjes.

Vrijwilligster Monique van Sintvoorieder1: “We zijn het hele jaar door bezig met een grote groep vrijwilligers. Er komen van bedrijven en particulieren continue giften en cadeaus binnen. Dat sorteren we en we kijken of alles heel en compleet is, we kunnen door het jaar heen alle hulp gebruiken.”
“In het kader van NLDoet gingen we vandaag Sinterklaas alvast een handje helpen”, aldus CDA-raadslid Liesbeth van der Heide, zelf moeder van twee. “Ik ben trots op alle vrijwilligers. Het is mooi om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan wat geluk tijdens Sinterklaas.”

“Ook in onze gemeente en regio zijn veel gezinnen en kinderen waarvoor Sinterklaas een extra handje hulp kan gebruiken,” stelt CDA-fractievoorzitter Ron van Duffelen, “Het is bijzonder zo vroeg te beginnen met het vinden en inpakken van cadeautjes, maar de 10.000den aanvragen geven daar wel aanleiding voor. Ik ben blij dat we deze inzet kunnen doen. In december gaan kinderen en gezinnen hier heel blij van worden.”
“Bijzonder is dat ook vandaag vele honderden vrijwilligers in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk actief zijn,” merkt CDA-raadslid Diederik Visser op. “Vandaag voor NLDoet maar het hele jaar door staan 13.978 inwoners van onze mooie gemeente klaar voor vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld de sportvereniging, de kerk of op school. Dat is bijzondere inzet die de ruggengraat vormt voor een sociale, verbindende gemeente en gemeenschap van inwoners die we met en voor elkaar kunnen zijn. Dat moeten we koesteren en waarderen. Vrijwilliger zijn is dankbaar ‘werk’. Daar mogen we trots op zijn.”