Afgelopen weekend, vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart, vond weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats: NLdoet.

NLdoet wordt georganiseerd door Het Oranje Fonds. Door heel het land hebben duizenden vrijwilligersactiviteiten plaatsgevonden. Ook in onze gemeente gingen veel mensen enthousiast aan de slag. Ongeveer twintig organisaties hadden zich aangemeld met klussen waarbij zij extra handen nodig hadden. De medewerkers van LVvoorElkaar, de vrijwilligerscentrale in Leidschendam-Voorburg, gingen bij deze organisaties langs. Overal werd flink geklust en was het erg gezellig. Zo waren vrijwilligers actief bezig met bijvoorbeeld het vullen van plantenbakken, het schilderen van muren, schoonmaak- en opruimwerk én er werd geholpen bij een gezellige high tea voor ouderen.

“Het waren onwijze leuke en gezellige dagen”, zegt Lisanne van LVvoorElkaar: “Iedereen had het naar zijn zin. Ik vind het altijd leuk om te zien dat iedereen op deze dagen met een lach op zijn gezicht lekker bezig is. Je merkt echt dat het vrijwilligerswerk de mensen met elkaar verbindt.”

Traditiegetrouw heeft ook het college van burgemeester en wethouders zich weer ingezet. Dit jaar bij Middin Windlustsingel waar zij de tuin voorjaarsklaar hebben gemaakt. Wethouder Bianca Bremer: “Het is fijn om samen met bewoners hun woonomgeving gezellig lenteklaar te maken.”

Uiteraard waren de organisaties ontzettend blij met de helpende handjes tijdens NLdoet. Maar ook voor de vrijwilligers leverde het veel op, zoals nieuwe contacten, iets kunnen betekenen voor een ander, ervaren wat vrijwilligerswerk met je doet en niet te vergeten: heel veel gezelligheid met elkaar. Mocht je het jammer vinden dat je NLdoet hebt gemist, maar ben je wel benieuwd naar vrijwilligerswerk? Neem dan een kijkje op onze website www.lvvoorelkaar.nl. Dit is het platform voor vrijwillige inzet en hierop vind je alle actuele vacatures.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht LV voor elkaar.

NLdoet LVvoorelkaar 2