Sinds deze maand heeft Leidschendam-Voorburg meer aanbieders van deelscooters in de gemeente. Naast Felyx bieden nu ook GO Sharing en CHECK scooters aan.

Eind 2022 besloot Go Sharing tijdelijk te stoppen met het aanbieden van deelscooters in Leidschendam-Voorburg. Volgens Go Sharing werden de scooters in Leidschendam-Voorburg te weinig gebruikt en was het doordoor niet rendabel om de scooters aan te blijven bieden. Nu is Go Sharing sinds 1 maart dus weer terug in de straten (en stoepen) van Leidschendam-Voorburg en ook CHECK biedt scooters aan in de gemeente.

Parkeren en overlast
Voor sommigen is het gebruik van een deelscooter een uitkomst, anderen vinden het vreselijk. Op sommige plekken wordt overlast ervaren door scooters die op de stoep geparkeerd staan. Voor het parkeren van een deelscooter gelden dezelfde verkeersregels als voor een fiets of gewone scooter. Parkeren kan op de stoep, in de berm of op speciaal daarvoor aangewezen plekken. Dit betekent dat het niet is toegestaan om deze niet hinderlijk te parkeren. Ook moet de doorgang op de stoep vrij blijven. Bijvoorbeeld voor voetgangers met kinderwagens en minder validen in een rolstoel.

Overlast kan gemeld worden bij de verschillende aanbieders van deelscooters. De contactgevens zijn te vinden op de website van de gemeente: www.lv.nl/deelvoertuigen.


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV
Foto: archieffoto deelscooters in Voorburg (Ap de Heus)