Heeft u minder geld te besteden en heeft u schoolgaande kinderen? Dan kunt u de Schoolspullenpas aanvragen.

Met het geld op de pas kunnen uw kinderen schoolspullen kopen. De Schoolspullenpas is tot en met 30 juni 2024 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Via de website van stichting Leergeld vraagt u de pas aan en kunt u zien in welke winkels de pas geldt.

Ooievaarspas nodig voor aanvraag
Uw kind heeft een Ooievaarspas nodig om de Schoolspullenpas aan te vragen. De levertijd is ongeveer 8 weken, dus vraag de Ooievaarspas vandaag nog aan.

Pas is geld waard
Voor kinderen op de basisschool is het tegoed € 100. Zij kunnen ook kiezen voor een tablet in plaats van het tegoed. Kinderen op de middelbare school of mbo-bol kunnen voor € 200 aan schoolspullen kopen. Zitten kinderen in de brugklas, dan krijgen zij een Schoolspullenpas met € 300 tegoed.

Wat is een lager inkomen?
U heeft een lager inkomen als uw inkomen gelijk is aan of lager is dan 130% van wat iemand met een bijstandsuitkering ontvangt. Op de website van de gemeente vindt u voorbeelden van hoeveel netto-inkomen u dan mag hebben. Kijk onder het kopje ‘130% van de bijstandsnorm’ en zoek de situatie die bij u past. Is uw inkomen gelijk of lager dan dit netto bedrag, inclusief vakantiegeld? Dan kunt u de Ooievaarspas en de Schoolspullenpas voor uw kind aanvragen.


Door: Peter van der Aar.
Bron: gemeentelijke website lv.nl.