Op 18, 23 en 29 juli organiseert Woej drie middagen vol vermaak speciaal voor ouderen.

Het Zomermiddag Festival biedt een programma met leuke activiteiten en spelletjes gericht op gezond ouder worden.

De middagen staan in het teken van gezond eten, bewegen en fit ouder worden. Het idee is om samen met de ouderen te kijken wat op hogere leeftijd nog mogelijk is. Er is nog genoeg te doen! De festiviteiten vinden plaats op verschillende locaties: 18 juli bij Groen Loper, 23 juli bij Oranje Hoek en 29 juli bij De Plint. Alle middagen zijn van 13.30 tot 16.00 uur. Het is een open inloop, iedereen is welkom.

Gevarieerd programma
Er is een gevarieerd programma met voorlichting over gezond eten, inclusief een proeverij van gezonde hapjes zoals gevulde eieren, ananas-chia-kokos smoothies en bananencake. Daarnaast is er een beweegcoach aanwezig die advies geeft over geschikte beweeg- en sportactiviteiten. Er zijn workshops met beweegbingo, pittenzakjes gooien en blikwerpen, waar ouderen hun spieren kunnen trainen. Op de SMART floor kunnen ze testen hoe stabiel ze staan en lopen.

Gezellig samen zijn is ook belangrijk, daarom zijn er tafels met spelletjes zoals Mens-erger-je-niet, Jenga, dammen en sjoelen. Het wordt ouderwets gezellig!

Daarnaast zal SenW aanwezig zijn om meer informatie te geven over het sport- en cultuuraanbod voor ouderen in de gemeente. Op de website van de Sport en Cultuurkaart is het complete aanbod te vinden. "Er is een uitgebreid aanbod aan sportieve en culturele activiteiten voor ouderen. We hopen ouderen tijdens deze middagen wegwijs te maken op de website en ze te stimuleren om lekker te gaan of blijven bewegen," aldus Tessa van der Linden, combinatiefunctionaris bij SenW.

Voor meer informatie: kijk op sportencultuurkaart.net.


Door: Karin van der Spek
Bron: SenW L'dam-Voorburg