In aanloop naar de viering van 80 jaar bevrijding in 2025, organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg op donderdag 26 september een inloopbijeenkomst.

Om te weten wat er bij u leeft als het om de vrijheid en de tweede wereldoorlog gaat, nodigt de gemeente u graag uit voor een informele avond op donderdag 26 september.

Tijdens deze avond kunt u uw eigen ideeën en initiatieven inbrengen over de wijze waarop we nog meer de vrijheid kunnen vieren naast de herdenking op 4 mei en het vieren van de bevrijding op 5 mei.

Op deze manier vullen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar het programma voor het komende jaar steeds meer in.

Hierbij staan de volgende vragen centraal:
  • Wat betekent vrijheid voor u?
  • Hoe wilt u vrijheid vieren?
  • Op welke manier brengen wij vrijheid onder de aandacht?

Iedere inwoner, ondernemer en maatschappelijke organisatie is van harte welkom op 26 september van 19:00 tot 20:30 uur aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Meld u zich wel vooraf aan via www.lv.nl/vrijheid.

Donderdag 12 september werden alle inwoners van 80 jaar en ouder uit Leidschendam-Voorburg uitgenodigd voor de start van de bevrijdingsherdenking 80 jaar vrijheid. Midvliet TV was erbij, Bekijk de reportage en de verhalen hier


Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente LV
Foto: Robin Thoma