Woensdag 27 december tussen 12.00 en 17.00 uur was jong en oud weer welkom in de Zaagmolen De Salamander in Leidschendam.

Toen was met een tweetal muzikale optredens tussen 14.00 tot 15.30 uur het Charles Dickens Orkest present. Leden van Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten kropen in de huid van Charles Dickens. Zij brachten geheel in de stijl van Charles Dickens sfeervolle muziek ten gehore.

En natuurlijk moest het in de houtzaagmolen ook over hout gaan. Vioolrestaurateur en -bouwer Izak Bol was vanaf 13.30 uur present om meer te vertellen over het bouwen en restaureren van violen en alles wat daarvbij komt kijken. Molenvrijwilliger en enthousiast houtdraaier Martien presenteerde enkele door hem gedraaide unieke werkstukken. Met wat materiaal, gereedschap en boeken vertelde hij bezoekers graag over de wondere wereld van de houtdraaikunst en waar hij zijn inspiratie voor het maken van deze kunstwerken vandaan haalt.

Met kleurplaten en molenboekjes konden de kinderen aan de slag. Ook lag er houten waldorf materiaal waarmee zij naar hartenlust konden bouwen.
En er was warme glühwein en chocolademelk voor iedereen!


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Molen De Salamander.
Video: Marcel Breeuwsma.