De politie heeft op maandag 25 december in Arnhem een 34-jarige man aangehouden.

Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het overlijden van 39-jarige Poolse man. Het slachtoffer werd op donderdag 21 december in een park aan de Frekeweg in Leidschendam overleden aangetroffen.

De politie trof op donderdagochtend 21 december rond 08.45 uur naast een fietspad aan de Frekeweg het slachtoffer aan. Naar aanleiding van het aantreffen van de overleden man werd onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart.

Onderzoeksteam vraagt informatie
Om aandacht te vragen voor dit onderzoek heeft de politie in het park stoepborden neergezet en aan bezoekers en bewoners in de buurt zijn flyers uitgereikt. Van de locatie waar het slachtoffer werd aangetroffen is bekend dat er veel gewandeld en gefietst wordt. Ook worden op die locatie honden uitgelaten.

Verdachte aangehouden
Na een uitgebreid onderzoek kwam de aangehouden verdachte in beeld en deze werd op maandag 25 december aangehouden. De aangehouden 34- jarige man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en de Letse nationaliteit. De verdachte zit in beperkingen dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Hij wordt op donderdag 28 december voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Informatie nog welkom
Het onderzoek is nog in volle gang. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar getuigen die mogelijk iets is opgevallen tussen woensdagmiddag 20 december en donderdagochtend 21 december 08.45 uur in het park rond de Frekeweg of de omgeving daarvan. Of heeft u andere belangrijke informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.


Door: Peter van der Aar.
Bron: politie.nl.
Foto: AS Media.