Op zondag 28 januari speelt chansonnier Philippe Elan zijn nieuwe show Enfer et Paradis in het Veur Theater in Leidschendam (aanvang 14:30 uur).

Een nieuwe theatershow in samenwerking met gitarist/pianist Reyer Zwart.

Voor het seizoen 2023-2024 komt zanger/chansonnier Philippe Elan met een volledig nieuwe theatershow. Philippe, die een naam heeft opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons, presenteert in zijn programma ‘Enfer et Paradis’ een collectie eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het repertoire is afkomstig van het gelijknamige 4-sterren studioalbum dat Philippe samen met gitarist/pianist/producer Reyer Zwart opnam.

“Een prachtige verzameling liederen in aanstekelijke arrangementen die recht doen aan Elan’s warme, krachtige zangstem” (ND)
“Fluwelen zanger Philippe Elan opnieuw vernieuwd op veertiende plaat” **** (NRC)
“Elan’s warme stem houdt moeiteloos het authentieke geluid van het chanson in stand” (Parool).

Philippe wil met de keus voor dit nieuwe repertoire de pop-invloeden in zijn chansons verder verkennen. Voor ‘Enfer et Paradis’ selecteerde Philippe onder meer een viertal hedendaagse chansons van de Franse zangeres/songwriter Françoise Hardy, een Nederlandstalige bijdrage van Lenny Kuhr maar ook twee titels van zijn eigen hand. Een van de verrassende bewerkingen van bestaande songs is het nummer “Doux soleil”, in 1970 geschreven als “Kära Gamla Sol” door de voormalige ABBA-leden Benny Andersson en Björn Ulvaeus en door Philippe van een Franse tekst voorzien.

Favoriete chansons in een nieuw jasje
‘Enfer et Paradis’ ademt de sfeer van vernieuwing. Naast de verrassende nieuwe liedjes van het album vertolkt Philippe in de voorstelling toch ook weer enkele van zijn favoriete chansons maar dan wel in een nieuw jasje. Wat blijft is de succesvolle samenwerking met vaste begeleider op gitaar en piano, Reyer Zwart die ook voor de productie van het album tekende. Samen kozen ze ervoor het nieuwe repertoire in de studio en waar mogelijk ook op het podium, te laten begeleiden door een band bestaande uit elektrische en akoestische gitaar, klavier en contrabas.

Voor meer informatie: www.philippe-elan.com
Of kijk op Youtube


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht multimomedia.nl
Foto: Philippe Elan (foto: Claudia Otten)