Bij The Mall of The Netherlands in Leidschendam is woensdag 3 januari een incident gebeurd waar verkeersregelaars bij betrokken waren. 

Tijdens de uitstroom van het verkeer in de avondspits heeft een automobilist aanwijzingen van diverse verkeersregelaars genegeerd op de kruising met de Weigelia, Heuvelweg en de Sperwerlaan en is vervolgens op hen ingereden. Een van de verkeersregelaars is hierbij geraakt door het voertuig.

Agressie is onacceptabel
Burgemeester Martijn Vroom “Het is onacceptabel dat verkeersregelaars van de Mall agressie ervaren van automobilisten en dat er zelfs op hen ingereden wordt. De verkeersregelaars staan er met als doel om het verkeer te reguleren en te zorgen voor een veilige situatie. Gelukkig is het dit keer met een sisser afgelopen. Bezoekers van de Mall moeten ten alle tijden de aanwijzingen opvolgen en het weigeren hiervan en zelfs inrijden op de verkeersregelaars gaat alle perken te buiten.”

Gemeente Leidschendam-Voorburg als opdrachtgever van alle verkeersregelaars rondom de Mall accepteert op geen enkel mogelijke manier agressie tegen haar verkeersregelaars en neemt dit erg hoog op. De verkeersregelaar heeft geen verwondingen overgehouden aan het incident maar de gemeente heeft de betreffende verkeersregelaars verzocht om aangifte te doen bij de politie. Zij hebben aangegeven dit ook te gaan doen. 


Door: Karin van der Spek
Bron: Martijn Vroom via LinkedIn
Foto: Afdeling Stadsbeheer gemeente LV