Komend weekend barst het Carnaval in Zwabberdam echt los.

Van zaterdag t/m maandag worden er door Carnavalsvereniging De Damzwabbers vele activiteiten georganiseerd zodat iedere inwoner van Leidschendam het echte carnavalsgevoel kan ervaren.

Sleuteloverdracht
Op zaterdag 10 februari om 10.00 uur begint het weekend met de traditionele overdracht van de Sleutel van Leidschendam. Deze zal door Burgemeester Vroom worden overhandigd aan Prins Tractorus en zijn Pages Stefanie en Senna die vanaf dat moment de scepter zullen zwaaien in Zwabberdam, zoals Leidschendam ten tijde van het Carnaval heet.

Carnavalsoptocht
Vervolgens zal rond 11.30 uur de Carnavalsoptocht van start gaan vanaf de Veurse Achterweg.
De route is als volgt:

Via Veurkapel en Agatha naar het Schadeken
Rechtsaf Veursestraatweg
Rechtsaf Prins Hendriklaan
Linksaf Prins Bernardlaan
Linksaf Prinses Beatrixlaan
Rechtsaf Koningin Wilhelminalaan
Linksaf Raadhuisplein
Rechtsaf Koningin Julianaweg
Linksaf Damlaan
Rechtsaf Damplein
Linksaf Sluiskant

Einde optocht rond 13.00 uur bij de Sluiskant. Bij de Sluis zullen Prins Tractorus en zijn Pages Stefanie en Senna onder muzikale begeleiding van Feestkapel de Blaasbalgen traditioneel in het koude water van de Vliet gedoopt worden.

Het is overigens nog tot en met vrijdagmiddag 9 februari mogelijk om in te schrijven voor de Carnavalsoptocht. Opgeven kan eenvoudig via www.damzwabbers.nl en klik vervolgens op “optocht”. Deelname aan de optocht is helemaal gratis. De prijsuitreiking is na de doop bij Parochiecentrum de Haard aan het Molenpad 2A.

Groot Carnaval
Op zaterdagavond is vervolgens het hoogtepunt van het seizoen, het groot Carnaval! Laat je vanaf 20.30 uur meeslepen op één van de drukste en gezelligste Carnavalsavonden. Er zullen deze avond optredens zijn van blaaskapel Redelijk Onverantwoord en DJ Jan Groenewegen zal het dak eraf draaien. Het is leuk als je verkleed komt maar dit is niet verplicht. Het feest wordt gehouden in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam. Toegang voor leden gratis, niet-leden € 10,=

Kindercarnaval
Zondagmiddag is het vanaf 13.00 uur de beurt aan de kinderen. Jeugdprinses Gwen, Jeugdpage Lilly-Alice en de overige Damzwabbers trekken weer alles uit kast om de kinderen van Leidschendam een geweldige carnavalsmiddag te bezorgen. Zo zijn er dit jaar weer diverse spelletjes en kan je lekker polonaise lopen. Voor de volwassenen is er een speciale ouderen crèche. De muziek wordt verzorgd door DJ Jan Groenewegen. Ook dit feest wordt gehouden in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam en de toegang is gratis.

Carnavalsmaandag
Voor de echte Carnavalsliefhebbers! DJ Jan Groenewegen zet op maandagavond 12 februari nog één keer aan om er een topavond van te maken. Deze traditioneel intense avond staat garant voor vele en lange polonaises. Boerenkapel De Zwiebels gaan nog 1x los om de Carnavalsliefhebbers van Zwabberdam zo moe mogelijk te maken. De avond begint 20.30 uur en wordt gehouden in de kantine van RKAVV, Sportparkweg 4 te Leidschendam. Toegang voor leden gratis, niet-leden € 10,=
Het volledige programma is terug te lezen op www.damzwabbers.nl


Damzwabbers

De Gaanders op bezoek bij Midvliet

De Damzwabbers op bezoek bij Midvliet

Carnavalsviering in Stompwijkse Laurentiuskerk

Door: Lisette Remmerswaal

Bron: De Damzwabbers