Op donderdag 26 september organiseert Groei & Bloei Leidschendam-Voorburg een boeiende lezing over het onderhouden van vaste planten in de tuin.

De lezing wordt gegeven door Cor Bras en vindt plaats in het Dienstencentrum Duivenvoorde in Leidschendam. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Tijdens de lezing leert u hoe u een tuin kunt creëren waarin planten optimaal bloeien en onkruid en ziektes tot een minimum worden beperkt, zonder het gebruik van gif. Bras legt uit hoe het belangrijk is om planten op de juiste plek te zetten, gebaseerd op hun natuurlijke standplaats. Aan de hand van voorbeelden worden bos-, oever-, en rotsplanten besproken.

Na de pauze wordt ingegaan op de levensduur van vaste planten en het verschil tussen langlevende en kortlevende soorten. Ook wordt het onderhoud van de planten besproken, evenals tips om ziektes en plagen te voorkomen op een milieuvriendelijke manier.

De avond biedt ruimte voor vragen uit het publiek, en bezoekers kunnen meedoen aan een loterij met tuin-gerelateerde prijzen. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden, en er is gratis koffie of thee tijdens de pauze.

Locatie:
Dienstencentrum Duivenvoorde
Duivenvoorde 262, Leidschendam
Aanvang: 20.00 uur


Door: Karin van der Spek
Bron: Groei en Bloei LV
Foto: Cor Bras