Met goed onderhouden en scherp tuingereedschap werkt het prettiger en gaat het langer mee. Dat je het minder vaak hoeft te vervangen is ook nog eens goed voor het milieu. Maar dat is niet het enige: het snoeien met schoon en scherp gereedschap is beter voor de planten.

Omdat het onderhouden van snoeischaren, schoppen, zaagjes en andere tuingereedschap er nogal eens bij inschiet bij de tuinliefhebber, organiseert Groei & Bloei een workshop hierover.
Je kunt deelnemen aan de workshop. De kosten bedragen € 5,00 (contant te voldoen).

In de workshop wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de verschillende materialen, die bij de fabricage van tuingereedschap worden gebruikt, soepel en schoon kan houden, hoe je ze het beste kunt prepareren voor de winteropslag én op welke plek je ze het beste kunt bewaren. Er worden demonstraties gegeven over het schoon en scherp maken van snoei- en graafgereedschap.
Het is een interactieve workshop waarin er volop ruimte is voor het stellen van vragen. Neem zelf het tuingereedschap mee waar jij vragen over hebt! Na deze workshop zal je met andere ogen naar je tuininstrumenten kijken.

De workshop vindt plaats op zaterdagochtend 23 november van 10.00 uur tot ca. 12.00 uur in Wijkgebouw De Poort, Kastelenring 112, Leidschendam.

Leden van Groei & Bloei en van de wijkvereniging De Poort krijgen € 2,00 korting, op de kosten. Zonder lidmaatschap bedragen de kosten: 5 euro.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 3278959 (na 19.00uur).



Door: Nahira Martina
Foto: Jan Blokland