Vanaf zondag 17 december gaan de zondagochtendconcerten in de sfeervolle Pronkzaal van Huygens' Hofwijck in Voorburg weer van start.

Op zondag 17 december van 11.00 tot 12.00 uur presenteert Giardino Musicale een concert. Het ensemble, met Elske Tinbergen (barokcello/basviool), Eva Harmuthová (blokfluit/barokhobo), en Cvetanka Sozovska (klavecimbel), brengt een gevarieerd programma met werken van onder andere Alexis Magito (1711-1773), Unico van Wassenaer (1692-1766), en Nicolaus a Kempis (ca. 1600-1676).

Over Giardino Musicale
Sinds de oprichting in 2006 door Eva Harmuthová en Elske Tinbergen staat Giardino Musicale bekend om zijn veelzijdigheid in repertoire. Het ensemble biedt ruimte aan minder bekende, maar prachtige muziekstukken. Tijdens kamermuziekconcerten komen bijzondere instrumenten aan bod, zoals de hobo da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d’amore en basblokfluit. De muzikale ervaring wordt versterkt met toelichtingen, achtergrondverhalen en af en toe wat theatrale elementen.

Wil je genieten van dit bijzondere concert? Tickets zijn verkrijgbaar tegen een regulier tarief van €19,95, met een gereduceerd tarief van €17,50 voor vrijwilligers en leden van de vereniging. Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur, begin concert 11.00 uur. Reserveren kan door een mail te sturen naar naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Zondagochtendconcerten
De concertenreeks keert terug in december, met elke maand (tot maart 2024) op één zondag live klassieke muziek in de sfeervolle Pronkzaal van Huygens' Hofwijck. 

Hier vind je het programma.


Door: Karin van der Spek
Bron: Huygens Hofwijck