In 2024 wordt Bovenveen een Gezonde Buurt. Buurtbewoners kunnen meedenken over hoe een mooie nieuwe speel, sport, natuur en ontmoetingsplek gerealiseerd kan worden.  

Op woensdag 14 februari is er van 14.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst op het schoolplein van basisschool De Driemaster in Voorburg. 

Wat zijn jouw ideeën voor de buurt? 
JOGG en IVN Natuureducatie horen graag welke ideeën er zijn voor een gezonde buurt. Op 14 februari kunnen kinderen en volwassenen uit de buurt ideeën delen. Ook worden er leuke knutsel,- en natuuractiviteiten georganiseerd voor alle buurtbewoners. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Gezonde Buurt 
Leidschendam-Voorburg is één van de gemeentes is die in 2024 een Gezonde Buurt krijgt. Dat betekent dat er in de wijk Bovenveen (en in Voorburg-midden) en samen met kinderen en buurtgenoten wordt gewerkt aan een fijne plek waar ‘spelen, natuur en ontmoeten’ centraal komen te staan.

In de Gezonde Buurten werken Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG samen met bewoners, van jong tot oud, om een groene plek te creëren. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen.

Jantje Beton gaat in 2024 van start in de buurt. De kinderen en andere buurtbewoners leren elkaar beter kennen met een leuke startactiviteit, onder begeleiding van een projectleider. Vervolgens ontdekken ze tijdens een buurtsafari hoe de buurt nu wordt gebruikt en beleefd en waar de behoeften liggen als het gaat over spelen, ontmoeten en natuur. Zo wordt de basis gelegd om samen met een professionele ontwerper de droom werkelijkheid te laten worden, een Gezonde Buurt!

Meer informatie over Gezonde Buurten


Door: Karin van der Spek
Bron: Goed Bezig Leidschendam-Voorburg 
Foto: ter illustratie via Freepik
Video: José Klaassen en Marcel Breeuwsma.Gezonde buurten