Op 21 februari gaat in Voorburg de Vitality Club van start.

Dat is een laagdrempelige en wetenschappelijk onderzochte beweegclub waarbij buurtbewoners van 55 jaar en ouder met elkaar bewegen. De ruimte word beschikbaar gesteld door Ad Hoc en er is ondersteuning van SenW.

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat beweging belangrijk is om gezond en gelukkig oud te worden en het beste vol te houden is als u het samen met anderen doet. Samen bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, het vergroot bovendien het sociale netwerk in de wijk en geeft ritme en structuur.

Bij de Vitality Club worden er onder begeleiding van zogenaamde peer coaches oefeningen gedaan die zijn gericht op de algehele conditie, spierkracht, balans en coördinatie. Een peer coach is een (ervaren) deelnemer uit de groep die de leiding neemt tijdens de beweegsessie. De clubs worden dus niet begeleid door (betaalde) professionals.

Op woensdag 21 februari zijn 55-plussers van 11 tot 13 uur van harte welkom om kennis te komen maken en vrijblijvend mee te doen onder begeleiding van een vrijwillige peer coach in de Van Horvettestraat 3 Voorburg te bewegen. Op die dag wordt ook gekeken welke dag en tijd het geschikste is voor de deelnemers.
De oefeningen zullen matig intensief zijn en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd.
Deelname is kosteloos, geheel vrijblijvend en op eigen risico. Aanmelden is niet noodzakelijk maar mag wel.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht SenW.

SenW logo