Bij een aanrijding op vrijdag 16 februari op de Westvlietweg tussen een motorfiets en een scholier op een fatbike is de laatste zwaargewond geraakt.

Het ging fout op de kruising bij de Kerkbrug. Het lijkt erop dat de fatbike vanuit Voorburg over de Kerkbrug kwam, en de Westvlietweg over wilde steken. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15.
Op dat moment kwam er een motorfiets over de Westvlietweg die in de richting van Rijswijk reed. Op de kruising raakten de twee elkaar.

De bestuurder van de motorfiets kwam er wonder boven wonder met lichte verwondingen vanaf, maar de bestuurder van de fatbike had niet zoveel geluk. Om hem medisch te verzorgen kwamen twee ambulances en de traumahelikopter uit Amsterdam ter plaatse. De heli landde pal naast het incident, op de parkeerplaats van de Sligro.

Nadat de scholier ter plaatse was gestabiliseerd is hij per ambulance en onder motorbegeleiding in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ligt voor de hand dat één van de twee betrokken partijen door rood moet hebben gereden. De VOA doet uitgebreid sporenonderzoek op de locatie van het ongeval.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: regio15.nl.
Foto's: Midvliet.

Voorburg 02
Voorburg 03