Het was zaterdag 13 april met het mooie weer gezellig druk bij de opening van de Erfgoeddag in Voorburg.

Burgemeester Martijn Vroom en de wethouders Astrid van Eekelen, Bianca Bremer en Jeffrey Keus waren hierbij aanwezig.
De start in Voorburg begon in het Huygenskwartier waar de voorzitter van Stichting Mooi Voorburg Frouke de Boer het woord deed. Daarna kreeg burgemeester Martijn Vroom het woord. Wethouder Jeffrey Keus werd gepromoveerd tot waterdrager.

Burgemeester Martijn Vroom stelde de waterpomp in werking en de wethouders Astrid Van Eekelen en Bianca Bremer vingen het water op met de emmers die zij aan waterdrager Jeffrey Keus moesten geven. Hij moest de emmers met een juk dragen.

Show&Marchingband Forum Hadriani was uitgenodigd door Stichting Mooi Voorburg om te komen spelen in het Huygenskwartier bij de ingebruikstelling
van de dorpspomp. Voorzitter van Mooi Voorburg Frouke de Boer had een schaal met heerlijke koek meegebracht. 

Er stonden verschillende kraampjes in de Herenstraat waar de mensen konden kijken en konden kennismaken met boeken, folders en foto's van het mooie
Voorburg van de vroegere tijden Er was ook een kraam over de archeologie waar burgemeester Martijn Vroom een bot van een skelet van een mammoet vasthield dat 17000 jaar oud was, Er waren ook scherven van potten tentoongesteld die al heel oud zijn. Als over enige tijd het oude stadhuis in de Herenstraat wordt afgebroken, zal de arecheologische werekgroep wellicht nog meer moois vinden.


Door: Peter van der Aar.
Foto's:en tekstbijdragen: Ap de Heus.
Video: Hans Biard en Marcel Breeuwsma.

Zaterdag 13 april was het de Historische Trekvaartdag, Erfgoeddag en de opening van het watersportseizoen. In het Voorburgse Huygenskwartier stonden verschillende informatiestands. Burgemeester Vroom stelde de dorpspomp officieel in gebruik en er was muziek van Marching Band Forum Hadriani.

We spreken met:
Frouwke de Boer - Voorzitter Stichting Mooi Voorburg
Renier van Gelooven - Historische Vereniging Voorburg
Burgemeester Martijn Vroom
Wethouder Jeffrey Keus
Kees van der Leer - Historicus
Tilly Zwartepoorte - Voorzitter Erfgoed Prinses Marianne
Bram van den Band - Archeologische Werkgroep Leidschendam-VoorburgAp Erfgoeddag Vb 2\Ap Erfgoeddag Vb 3
Ap Erfgoeddag Vb 4\Ap Erfgoeddag Vb 5
Ap Erfgoeddag Vb 6