Maandelijks wordt er bij Muziekvereniging St. Caecilia Voorburg een matineeconcert gegeven op de zondagmiddag.

Dit keer wordt op 6 oktober 2024 het matineeconcert verzorgd door de Straight Life Bigband onder leiding van Victor Borkent, met zang van Patrice Postuma. Een bijzonder concert met swingende bigband stukken, uitgebreid met dixie!
Vanwege de belangrijke rol van de klarinet in het dixieland repertoire hebben we een gerenommeerde gastsolist uitgenodigd.

Klarinettist Bernard Berkhout zal diverse solo’s voor zijn rekening nemen. Bernard behoort tot de Nederlands jazziconen. Hij is ontdekt door Pim Jacobs en Rita Reys, onderscheiden met een Edison, solistenprijzen van het North Sea Jazz Festival en de jazzfestivals van Breda en Den Bosch. Door Elsevier werd hij uitgeroepen tot de Nederlandse King of Swing. Hij toert al jaren rond met zijn jazzorkest: Doctor Bernard and his Swing Orchestra. Dus wij zijn blij dat hij op het matinee concert van de Straight Life Bigband zijn virtuoze klarinetklanken wil laten horen.

Het concert wordt op 6-10-2024 gegeven in Muziekcentrum Marcanto, Groene Zoom 11, 2491 EJ Den Haag. De zaal is open voor publiek om 14:00 uur, aanvang van het concert is 14:30 uur en het concert zal met een pauze duren tot ongeveer 16:30 uur.
Het concert is gratis toegankelijk. Consumpties kunnen alleen met PIN worden afgerekend.
Voor meer informatie zie de website https://www.stcaecilia.nl.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht muziekvereniging St. Caecilia Voorburg.
Foto: Bernard Berkhout.