Forum Sport speelde weer goed en bood Wippolder meer dan voldoende tegenstand.

Het was zaterdag de vraag hoe Forum Sport zich zou herpakken na de 4-0 verliespartij tegen RKDEO. En dat moest dan gebeuren op eigen veld tegen de virtuele nummer 1 Wippolder. Het antwoord op die vraag was duidelijk; Forum Sport speelde weer goed en bood Wippolder meer dan voldoende tegenstand.

Toch was het schrikken op sportpark 't Loo toen Wippolder al in de 4e minuut de leiding nam door een fraaie kopbal van de lange verdediger Rob Overvliet. Het deed denken aan de vorige wedstrijd toen Forum Sport ook snel op achterstand kwam. Maar dit keer kwam de ploeg van trainer Bas Steffens de teleurstelling van de vroege tegentreffer wel snel te boven.

Het nam het initiatief in de wedstrijd en was de betere ploeg. Aanval na aanval richting doelman Dion de Jong van Wippolder maar echt gevaarlijk werd het niet.

Dat was de actie van Luuk Dill wel toen hij in de 30e minuut keihard van links in de korte hoek schoot bij Forum Sport doelman Petter van Pruijssen. Met een katachtige reflex behoedde hij Forum Sport voor een 2-0 achterstand,

Een paar minuten later was het de Forum Sport linkerspits Jerone Goodett die de 1-1 binnenschoot. In de laatste minuut voor de rust kon Erik Lever vrij inkoppen maar zijn
kopbal poging ging net over.

Eerherstel
Na rust opnieuw een sterker Forum Sport dat Wippolder onder druk zette. Uit de vele kansen die het kreeg waren die van Sven Koppenol (speelde zich keurig vrij maar schoot net te zacht in) en Pjer Bom (hard schot van 16 meter) het meest kansrijk maar ook hier stond de Wippolder doelman op de juiste plek.

De wedstrijd eindigde met de 1-1 stand. Forum Sport verdiende meer maar was wel blij met het vertoonde spel en het eerherstel t.o.v. vorige week.

Door dit gelijkspel is de winnaar in de 2e periode nog niet bekend. Wippolder en SKILLZ hebben de beste papieren maar moeten dan wel beide de inhaalwedstrijd winnen. Als dat gebeurt, wordt het doelsaldo bepalend. Forum Sport heeft helaas geen kans meer.

Forum Sport Wippolder 1

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Nootdorp dat op de laatste plaats staat. Maar zoals Jean vorige week al schreef: in deze poule kan iedereen van iedereen winnen. Forum Sport is dus gewaarschuwd!

Tekst: Jean Nederlof
Foto's: Ap de Heus
Door: Lisette Remmerswaal