Sportprijs 2023
Op maandag 26 februari worden de sportprijzen 2023 uitgereikt. Deze feestelijke avond wordt live uitgezonden door Midvliet TV.  Sporters die het verschil maakten in de sport op individuele basis, met een team of als club komen in aanmerking voor de prijs. Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen de genomineerden. Eerst worden kandidaten aangedragen. Vervolgens kon het publiek tot 4 februari stemmen op de genomineerden in de volgende categorieën: 

Sporter van het jaar (18+) 
Sporttalent van het jaar (18-) 
Sporter van het jaar (55+) 
Inclusieve sporter van het jaar 
Sportteam van het jaar 
Sportclub van het jaar

De uitreiking is maandag 26 februari live vanuit O'Leary's in The Mall of the Netherlands in Leidschendam. De feestelijke avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. 

Sport- en beweeggemeente
De uitreiking van de Sportprijs sluit aan op de ambitie van Leidschendam-Voorburg zich te onderscheiden als dé sport- en beweeggemeente. Sporters, sportteams en vrijwilligers in de schijnwerpers zetten met een prijs is een concrete uitwerking van de sport- en beweegvisie van de gemeente. Die visie is opgesteld in samenspraak met sportclubs, maatschappelijke organisaties en onderwijspartners.

We blikten vooruit op dit sportieve evenement met Martijn de Zoete van Sport en Welzijn.


Je leest alles over de Sportprijs Leidschendam-Voorburg en de genomineerden op de website www.lv.nl/sportprijs.
Kijk hier naar de interviews bij Midvliet TV met de genomineerden voor de Sportprijs tijdens de genomineerden avond. 

Naast de live uitzending maakt Midvliet TV een sfeerreportage van de uitreiking. Deze reportage wordt later in de week uitgezonden. 


Door: Karin van der Spek