Een stevige pot voetbal, waarbij Forum Sport probeert bovenin mee te blijven doen in de kopgroep van de 1e klasse C.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in de Forum Sport bestuurskamer teruggekeken op de laatste duels tussen beide clubs. Daar was weinig krachtverschil en vaak leuke attractieve wedstrijden met veel doelpunten. Maar ja, behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie ....

Er kwam een spannende en verrassende eerste helft waarin Forum Sport veel in balbezit was; het grootste gedeelte op de helft van VELO speelde, maar niet echt gevaarlijk werd. VELO daarentegen speelde vanuit een compacte verdediging en loerde op de counter. En daar was het 2 keer succesvol mee, al werden ze wel geholpen door grote fouten in de verdediging van Forum Sport. Een gebrek aan duidelijk communiceren zullen we maar zeggen.

In de 8e minuut was het Emiel Rours (speelde vroeger in de jeugd van Forum Sport), die er slim gebruik van maakte en de bal met een lob over Petter van Pruijssen heen schoot (0-1). In de 30e minuut werd het nog erger voor Forum Sport toen Vince van Egmond de 0-2 binnenschoot na knullig uitverdedigen van de Forum Sport verdedigers.

Forum Sport kon daar weinig tegenoverstellen en zo werd de rust bereikt met een 0-2 tussenstand.

Meer strijd in tweede helft
Na de wisseling van helft was het Forum Sport dat het initiatief nam. Aanval na aanval naar het doel van VELO keeper Deniz Pamuk. Veel kansen en mogelijkheden. Een doelpunt kon niet uitblijven. In de 60e minuut was het de snelle Jerone Goodett die de 2-1 vanaf de rechterkant binnenschoot.

Forum Sport drong aan en mede door de wissels van trainer Bas Steffens kwam er wat meer strijd en -vooral- ook meer lijn in het spel. In de 70e minuut een overtreding binnen de 16 meter bij VELO waarop scheidstrechter Akkaya niets anders kon doen dan een strafschop toekennen. Haitam el Marid schoot binnen. 2-2.

Forum Sport wilde meer en zette zo mogelijk nog meer aan. Jammer dat een van de aanjagers, middenvelder Ruben Gyamfi, met rood (twee keer geel) in de77e minuut naar de kant moest. Daar putte VELO weer moed uit en zo werd het in de laatste 15 minuten weer meer een wedstrijd. VELO aanvoerder Benjamin el Amrani kon vlak voor tijd ook met 2 keer geel het veld af, maar de stand bleef onveranderd. 2-2.

Het was een stevige pot voetbal. Meer spannend- dan mooi voetbal met helaas een regen aan kaarten. Dertien in totaal. Vier voor Forum Sport en negen voor VELO. Dan lijkt het een onsportief duel maar dat was het niet.

VELO neemt het volgende week thuis op tegen TAC 90. Forum Sport is vrij en speelt pas op 9 maart thuis tegen Honselersdijk. Op de ranglijst staat SKILZZ nu bovenaan met 25 punten uit 14 wedstrijden, gevolgd door vier (!) clubs met 23 uit 14 t.w. Valken 68, RKDEO, Forum Sport en Wippolder. Dat belooft wat de komende tijd!

Tekst: Jean Nederlof
Door: Lisette Remmerswaal