Tien cricketsters uit de Haagse regio, onder wie vier van landskampioen Voorburg CC, gaan in april met het Nederlands team naar het WK-kwalificatietoernooi in Abu Dhabi.

Nederland plaatste zich voor dit evenement door in Spanje in september vorig jaar Frankrijk en Italië twee maal te verslaan en het hoger geklasseerde Schotland een keer.

Carlijn van Koolwijk, Iris Zwilling, Eva Lynch en Babette de Leede werden in 2023 met hun team landskampioen in zowel de korte (120 ballen per slagbeurt) als de lange (240 ballen) spelvariant. Daar kwam een feestje bij toen zij voor Oranje werden geselecteerd en naar het Europese kwalificatietoernooi mochten. Het vierde feestje wordt de World Cup Qualifier in Abu Dhabi.

Ook andere clubs in de Haagse regio leveren internationals, te weten Robine Rijke, Caroline de Lange, Hannah Landheer, Frédérique Overdijk, Phebe Molkenboer en Merel Dekeling.

Uiteindelijk doel van het Nederlandse vrouwenteam is deelname aan het Wereldkampioenschap, dat later in 2024 in Bangladesh zal worden gespeeld. Hieraan doen tien landen mee. De toplanden Bangladesh (gastland), Australië, England, India, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, West Indies en Pakistan zijn al geplaatst. Daar komen de twee finalisten van de Global Qualifier nog bij. Naast Nederland zijn bijvoorbeeld Ierland, Schotland en Sri Lanka kanshebbers voor deze laatste twee plekken.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VCC.