Het is een traditie bij Forum Sport dat bij elke thuiswedstrijd van ons 1e elftal (voor de competitie) er een jeugdspeler pupil van de week mag zijn.


Deze wedstrijd was het Driek van Veen, talentvol speler van de JO12-1. Driek kon van dichtbij meemaken hoe het 1e elftal van de mannen zich voorbereid op een wedstrijd. De bespreking, de warming-up en uiteraard tijdens de wedstrijd in de dug-out.

Driek mocht bij de 1e wedstrijd van ons mannen standaardelftal voorafgaand aan de wedstrijd op de keeper van sv Poortugaal afgaan om te proberen te scoren. Het is een goede keeper en hij hield ook in eerste instantie de bal uit een slim schot van Driek tegen. Maar toen de bal uit de rebound weer voor de voeten van Driek kwam schoot hij hem hard binnen.

Na de wedstrijd heb ik even kunnen praten met Driek, zijn trotse mama en zijn oudere broer. Driek heeft het best naar zijn zin bij Forum Sport. In de JO12-1 speelt hij op het middenveld. Meestal centraal maar soms ook aan de zijkanten.

Hij scoort zo nu en dan, maar geeft ook veel assists. Ook belangrijk volgens Driek. Wij hopen dat Driek nog heel lang bij Forum Sport blijft en over een jaar of 6-7 misschien wel zelf in het 1e elftal staat.


Forum Sport pupil vd week Driek

Tekst: Jean Nederlof
Foto's: Ap de Heus

Door: Lisette Remmerswaal