Op zondag 21 april, rond de klok van 13:15 uur, is Antonio Giesbers te gast in de studio van Midvliet.
De kans is groot dat de naam Antonio Giesbers je totaal onbekend in de oren klinkt. Zo vreemd is dat niet omdat deze uit Limburg afkomstige entertainer hoofdzakelijk actief was in een andere muzikale wereld. Zijn nieuwe single ‘Niemandsland’ zal ongetwijfeld bij de liefhebbers van o.a. geheime zender muziek in de smaak vallen.

Het betreft een hedendaagse bewerking van een vrij onbekende plaat van Duo Wim en Henk. Met name de melodie en de tekst hebben Antonio overtuigd de BM STUDIO van muziektovenaar Bertie Moors in te duiken om het lied op te nemen.

Antonio: “De mensen die mij kennen zijn niet gewend dat ik Nederlandstalige liedjes zing. Natuurlijk komt er af en toe wel ééntje voorbij, maar dat is niet meer dan 30% van het totaal. Mijn hart ligt echt bij het vertolken van nummers van Elvis Presley, Queen, Frank Sinatra en van de Engelse alternatieve rockband Radiohead. Ik ben eigenlijk een beetje gedraaid naar het Nederlandstalige genre en ben begonnen met het repertoire van André Hazes. Hij is toch de basis voor bijna iedereen.

Vroeger, toen ik nog kermisreiziger was, trad ik echt in heel veel cafés op en daar zong ik altijd wel puur Hollandse nummers. Ik had nooit de behoefte om in die stijl iets uit te brengen, tot nu toe. Mijn doel momenteel is om naam te maken in de Nederlandstalige vijver. Omdat een vriend van mij een echte etherpiraat was, heb ik in het grijze verleden ook wel eens gedraaid.

De tekst van ‘Niemandsland’ greep mij vanaf de eerste keer dat ik deze plaat hoorde. Het draait allemaal om een plekje waar je je kunt afzonderen. Daar is alles mooi en dat hoeft in de echte wereld niet zo te zijn. Met andere woorden….ik breng je ergens naar toe waar de zon schijnt en de vogeltjes zingen. Eerlijk gezegd heb ik het deuntje van ‘Niemandsland’ al een jaar of twintig in m’n kop zitten. Tot zover ik na heb kunnen gaan is deze plaat door niemand gecoverd. Waarschijnlijk omdat niemand daar potentie in heeft gezien, maar ik ben blij dat ik die uitdaging samen met Bertie Moors ben aangegaan.

Bertie staat bekend als hit-producer van carnavalsnummers, maar toen ik hem benaderde om te vragen of iets voor mij kon betekenen gaf hij groen licht. Nadat Bertie mij vroeg wat ik van hem verwachtte vertelde ik dat het tempo wel omhoog mocht en dat hij zelf de rest in mocht vullen. Ik heb alles live ingezongen en die stem heeft hij niet bewerkt. Mijn neefje zingt de tweede stem en er zijn twee zangeressen fungeren als achtergrondkoor. Over het eindresultaat ben ik meer dan tevreden. Het is nog mooier geworden dan ik had gehoopt. Dat het niet bij deze Nederlandstalige cover blijft is nu al wel duidelijk.”

Je zult Antonio ook nooit in een korte broek zien optreden. Ook al is het 35 graden, hij is altijd gekleed in een driedelig pak met pet of hoedje op en natuurlijk aangevuld met lakschoenen. Hij is overigens een doodgewone jongen die muziek op nummer 1 heeft staan.

Antonio Giesbers